Webinar: Document automation en artificial intelligence in de juridische sector

Op uitnodiging van Pim Betist, CEO Instatree, sprak Meindert Schut, presentator bij BNR Nieuwsradio, onlangs met Eva Peeters en Saskia van Egmond. Saskia is ICT consultant voor het notariaat en initiatiefnemer van Hema notarissen.  

Automation in de juridische sector 

Meindert ging in gesprek met deze ervaringsdeskundigen over documentautomatisering en artificial intelligence (AI) in de juridische sector. De verschillen tussen het notariaat en de advocatuur werden besproken, zoals waarom het in de advocatuur nu pas in opkomst is en in het notariaat al veel langer in gebruik is. Verder kwamen de uitdagingen die je als kantoor voor je kiezen krijgt bij de implementatie van een dergelijk project aan bod. Maar vooral werd er gesproken over de kansen die het automatisch laten samenstellen van documenten met behulp van beslisboom-technologie biedt voor de advocatuur.

Later schoof ook Loesje Klaasen – Krankfort aan, directeur bedrijfsvoering bij Asselbergs en Klinkhamer advocaten. Zij vertelde hoe haar kantoor de eerste stappen – onder begeleiding van Eva Peeters – heeft genomen op dat pad en wat dat hen heeft gebracht. 

Highlights

De highlights van het webinar zijn te bekijken in de video. Deze film is ter beschikking gesteld door Instatree. 

Bekijk het webinar hier