"KENNIS IS MACHT, kennis delen is kracht"

Let's L-IME

Trends uit de benchmark advocatuur van Wolters Kluwer - 2019

Enige tijd terug publiceerde Wolters Kluwer de tweede editie van hun benchmark van de advocatuur. Deze benchmark richt zich op kantoren tot 30 fee earners, als tegenhanger van de Stand van de Advocatuur van SDU.
Uiteraard hebben ook wij met interesse kennisgenomen van de bevindingen in deze benchmark en ons viel een aantal zaken op....

Lees meer

Mag ik je wat vragen?

Eind 2016 had ik slapeloze nachten over de start van L-IME en het opzeggen van mijn vaste baan. Ik ben jurist, dus ik denk in ‘beren op de weg’ en vond het wegvallen van  zekerheid ongelofelijk spannend.

Waarom overwoog ik het dan toch? Omdat ik geloofde in ons plan, omdat ik door mijn omgeving volledig gesteund werd en omdat ik nieuwe dingen wilde leren en doen. 

Nu bijna drie jaar later kan ik voorzichtig de balans opmaken. En laten zien wat ik er persoonlijk van geleerd heb en hoe het me bevalt tot nu toe.

Lees meer

CRM in de advocatuur heeft geen meerwaarde

CRM in de advocatuur is een verspilling van energie, tijd en geld als je het aan Marjan vraagt. Tenzij je beseft dat CRM een diepgewortelde attitude is die veel verder gaat dan de inzet van een softwareprogramma om Excellijstjes te vervangen. Steeds meer kantoren vormen een CRM strategie. Heb jij die al helder voor je kantoor? Dan helpen de 3 stappen in deze blog je bij de uitvoering van je strategie.

Lees meer

Passie: hartstocht of lijdensweg?

Een Paasoverpeinzing.

Over het verschil tussen hartstocht en een lijdensweg bij IT projecten.

Een vrolijk Pasen gewenst!

Lees meer

Stand van zaken rondom reset KEI

Onlangs heeft minister Dekker het Basisplan Digitalisering van de Raad voor de Rechtsbijstand bekend gemaakt. Wat betekent dat nu voor de stand van zaken m.b.t. KEI?

Eva Peeters heeft e.e.a. voor je samengevat!

Lees meer

Over advocaten, automonteurs en systeembeheerders

De samenwerking tussen advocaten en ICT'ers verloopt niet altijd even soepel. Ze willen wel met elkaar werken maar begrijpen elkaar niet altijd. Hoe kan dat? En hoe ga je daarmee om? Toen mijn auto deze week verontrustende meldingen gaf en ik gesprekken moest voeren met pechhulpverleners en automonteurs zag ik ineens de parallellen. 

Lees meer

Hoe goed zijn de websites van advocatenkantoren beveiligd?

Op het gebied van ‘Digitale Veiligheid’ werken wij samen met RSULT (persbericht). En om de toegevoegde waarde van die samenwerking te laten zien hebben wij zo’n 250 websites uit de advocatuur aan een technische quickscan (powered by Guardian360) onderworpen om te bekijken in welke mate veiligheid een rol speelt bij een van de belangrijkste ‘poorten’ naar een kantoor: de website.

Check deze blog voor de opmerkelijke resultaten!

Lees meer

Samenwerking L-IME & RSULT

L-IME en RSULT gaan samenwerking aan op het gebied van digitale veiligheid voor de advocatuur.

De Eindhovense organisaties L-IME en RSULT slaan de handen ineen voor een beter beveiligde advocatuur. De oprichters van L-IME, Marjan Hermkes en Eva Peeters, hebben hun sporen verdiend in de advocatuur. Zij begrijpen de dynamiek in deze branche, weten hoe de werkprocessen binnen de kantoren lopen en kennen de systemen die de meeste kantoren gebruiken. RSULT voegt daar hun jarenlange ervaring met het managen van informatiebeveiliging aan toe. Als informatie-security expert helpt RSULT organisaties bij het opzetten en beheren van hun beveiligingsbeleid zodat zij zich beter kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit en datalekken.

Lees meer

Samenwerking Legal Tech Alliantie en L-IME

De Legal Tech Alliantie is een samenwerking van diverse hogescholen in Nederland waar de studie HBO Rechten aangeboden wordt. De derdejaars studenten van deze opleidingen lopen op dit moment stage, o.a. in de advocatuur. Namens L-IME en IT-Kieswijzer mocht Marjan een gastcollege over LegalTech, digitalisering en innovatie verzorgen aan deze studenten op hun terugkomdag. 

Lees meer

Legaltech is bereikbaar maar niet geschikt voor iedereen

Digitaliseren bespaart tijd, moeite en geld. Dat is de belofte. Voor elk advocatenkantoor is het echter anders waar en hoe digitalisering kan worden toegepast. Het is immers geen doel op zich, maar volgt de visie en strategie van een kantoor. En in de kern is deze voor elk kantoor hetzelfde: meerwaarde leveren voor cliënten. Het digitaliseren van de praktijkvoering kan hierin een rol spelen. Dus focus niet op legaltech, wat het is en of het bereikbaar voor je is maar richt je aandacht op wat er echt toe doet: wat wil je cliënt? Is die gebaat bij de inzet van legaltech?

Lees meer