"KENNIS IS MACHT, kennis delen is kracht"

Let's L-IME

Legaltech is bereikbaar maar niet geschikt voor iedereen

Digitaliseren bespaart tijd, moeite en geld. Dat is de belofte. Voor elk advocatenkantoor is het echter anders waar en hoe digitalisering kan worden toegepast. Het is immers geen doel op zich, maar volgt de visie en strategie van een kantoor. En in de kern is deze voor elk kantoor hetzelfde: meerwaarde leveren voor cliënten. Het digitaliseren van de praktijkvoering kan hierin een rol spelen. Dus focus niet op legaltech, wat het is en of het bereikbaar voor je is maar richt je aandacht op wat er echt toe doet: wat wil je cliënt? Is die gebaat bij de inzet van legaltech?

Lees meer

One size fits all? No way!

Het verschil tussen een goede wijn en een topwijn zit hem in de nuance. Dat geldt ook voor de aanpak van een IT project. Generaliseren blijkt een verraderlijke valkuil. Er zijn wel degelijk verschillen, hoe subtiel ook. Het ene kantoor is nou eenmaal het andere niet. En dat geldt uiteraard ook voor leveranciers en de oplossingen die worden geboden. Tijd om de ‘one size fits all’ mythe te ontkrachten. 

Als ik iets geleerd heb in de 25 jaren dat ik projecten uitvoer voor advocatenkantoren, is het wel dat het missen van enige nuance in deze branche al snel leidt tot totale verontwaardiging.  

 

Lees meer

ILTACON 2023 door de ogen van een 'first timer'

In Disneyworld Orlando vond dit jaar van 20 - 24 augustus de 43ste editie plaats van ILTACON, het grootste legaltech congres ter wereld, georganiseerd door ILTA, the International Legal Tech Association. Met iets meer dan 3400 deelnemers (waarvan ongeveer de helft lid was van ILTA), parallelsessies over verschillende hotels verspreid voor verschillende doelgroepen en twee enorme hallen met stands van leveranciers voor software oplossingen voor de juridische markt (> 400.000 square feet) is het eerste dat je kan zeggen over ILTACON: groot! Hier was iedereen dus al die tijd. 

Een verslag van 'first timer' Eva. 

Lees meer

L-IME breidt uit met twee ervaren professionals

Onafhankelijk ICT & innovatie adviesbureau voor de advocatuur, L-IME, breidt het team met twee Legal IT consultants uit om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen garanderen. Marktkenners Victor Vandersmissen en Rob Ameerun komen het bestaande team versterken.

Sinds de oprichting in 2017 heeft L-IME een continue groei doorgemaakt. Steeds meer advocatenkantoren doen een beroep op de kennis en dienstverlening van het adviesbureau waardoor uitbreiding van het team onvermijdelijk werd.

Lees meer

Van Iersel Luchtman Advocaten migreert succesvol naar een best-of-breed omgeving

Hoe krijg je het als kantoor voor elkaar om een migratie volledig online voor te bereiden en dan succesvol live te gaan met een nieuwe kantooromgeving? Dat kan alleen met een strakke planning én goed geoliede interne organisatie. Eva Peeters (externe projectmanager L-IME) praat over dit succesvolle project met Willy van Oosterhout (controller) en Frank Smetsers (advocaat en partner) van Van Iersel Luchtman Advocaten.

Lees meer

De doorwerking van een fusie in een nieuwe ICT omgeving

Eens in de zoveel tijd heb je een project dat een speciaal plekje in je hart krijgt. Bijvoorbeeld door de unieke hulpvraag, de complexe uitvoering of het prachtige resultaat. Het project dat we draaiden bij La Gro Geelkerken advocaten is op alle drie die facetten exceptioneel te noemen. In dit grootschalige IT-project werden, zoals het kantoor zelf zegt, verschillende keukens samengevoegd. Een gesprek met Sandy Rietveld Nielsen en Gerard Gort van La Gro Geelkerken. 

Interview met Sandy Rietveld Nielsen (IT Strategy Manager) en Gerard Gort (advocaat en partner) van La Gro Geelkerken advocaten en Eva Peeters (L-IME)

Lees meer

Marjan Hermkes wint felbegeerde prijs: de European Women in Legal Tech award voor Professional Services

Marjan won onlangs de European Women in Legal Tech award in de categorie Professional Services!
Het doel van deze onderscheidingen is het etaleren van de belangrijke bijdragen die vrouwen leveren aan de legal tech wereld. Het winnen van de European Women in Legal Tech award is voor haar de kers op de taart. In deze blog vertelt Marjan meer over wat innovatie nou is en wat het nog meer kan betekenen. Want: what's in a name?  

Lees meer

KEI wordt DT

Het is al weer twee jaar geleden dat project KEI werd stopgezet. Heel snel daarop is de Raad voor de Rechtspraak begonnen met het uitwerken van een nieuw plan om de rechtsgang digitaal toegankelijk te kunnen maken voor burgers, advocaten en andere externen. Project DT is dit traject gedoopt. Maar hoe ziet Project DT eruit? In dit blog vertellen we je daar alles over! 

Lees meer

Kleos Benchmark advocatuur 2020

Ook dit jaar heeft Kleos (Wolters Kluwer) weer een uitgebreide benchmark uitgevoerd onder kleine en middelgrote advocatenkantoren. De resultaten daarvan hebben wij natuurlijk doorgenomen en we pikken er hier aan paar opvallende aspecten uit.

Lees meer

De IT blauwdruk van je kantoor: de begane grond

De fundering is gelegd door een goede basis infrastructuur en de basisapplicaties. Daarmee kom je toe aan de eerste woonlaag: de begane grond. Een woonlaag die elk huis heeft en waar dus de kamers in terugkomen die elk huis moet hebben, zoals een hal, de keuken en het toilet. Om de vergelijking terug te brengen naar de IT inrichting van je kantoor: die toepassingen die direct gelieerd zijn aan het krijgen van grip op de productie van je kantoor: documenten! En het sleutelwoord daarbij is: efficiency.

Lees meer