Goed voorbereid naar PLEIT

3 tips voor een bezoek aan PLEIT

Volgende week staat – voor het eerst sinds 2016 – weer het PLEIT evenement op de agenda.
Om te beginnen: ik heb geen aandelen in PLEIT of een van haar sponsoren en heb ook geen enkel ander belang bij PLEIT. 
Maar feit is dat veel mensen congressen zoals Lexpo (onlangs), ELTACon (in september) en PLEIT bezoeken om inspiratie op te doen en gebruiken om ervaringen uit te wisselen met andere kantoren over zaken als kantoorautomatisering en het spotten van trends op het gebied van Legal Tech. En nu PLEIT aanstaande is, leek mij dat een goed moment om iedereen op weg te helpen en tips te delen om het maximale uit een dergelijk evenementbezoek te halen.


Tip 1: Ga niet onvoorbereid op pad.

En dan heb ik het niet over het uitzoeken van de treintijden of het berekenen van de gemiddelde file rondom Utrecht, maar bedenk wat je wil halen die dag. Check het programma en schrijf je tijdig in. Bedenk of je behoefte hebt aan de algemene ‘thema’ sessies door onafhankelijke sprekers over bijvoorbeeld Privacy of Blockchain of dat je liever een sessie bij wil wonen van een van de sponsoren waarin ze direct of indirect hun eigen product laten zien. Zo’n sessie kan heel nuttig zijn en een demo op kantoor ‘schelen’. Het geeft natuurlijk per definitie een eenzijdig beeld maar levert wel veel praktische informatie op. 
De diverse programmaonderdelen hebben een kleur gekregen, vergelijkbaar met de piste indelingen van wintersport (van groen (voor iedereen te volgen) tot zwart (voor gevorderden)). Dat is ook goed om de verwachtingen te managen. De een is nog bezig zijn kantoororganisatie en -automatisering op orde te brengen (de Office Tech) terwijl de andere op zoek is naar echte Legal Tech oplossingen zoals AI, Blockchain, etc.

En als je leveranciers wil spreken op de ‘beursvloer’ bedenk dan welke leveranciers vooral en wat je van hen wil weten, om te voorkomen dat je verdwaalt raakt tussen alle stands en aan het einde van de dag ontdekt dat je een belangrijke leverancier voor jou gemist hebt. Maak bijvoorbeeld aan de hand van de IT-Kieswijzer (www.it-kieswijzer.nl) een lijstje met producten en leveranciers die in beginsel aan je wensen voldoen en benader die leveranciers die dag met concrete vragen naar aanleiding van je vooronderzoek. Veel leveranciers die je terugvindt in de IT-Kieswijzer zijn die dag aanwezig; het zijn lang niet (meer) alleen de partners van de Lexxyn groep die een stand hebben op deze ‘beurs’ maar ook andere partijen zoals Hyarchis Legal, Wolters Kluwer en Rely. Goed om hier ook een routeplanner voor te bedenken dus.

Tip 2: zoek peers op en wissel ervaringen uit.

Richt je die dag vooral niet alleen op de leveranciers! Alle bezoekers zijn terug te vinden in de PLEIT app. Check die lijst en kijk of er ‘peers’ aanwezig zijn en ga naar hen op zoek in de pauzes. De bezoekers van PLEIT bestaan grotendeels uit IT-managers, kantoordirecteuren, partners en office managers van andere – min of meer vergelijkbare – kantoren met IT in hun portefeuille dus spreek hen aan. 

Het uitwisselen van ervaringen met andere kantoren heb ik in mijn tijd als kantoordirecteur altijd het meeste gewaardeerd aan dergelijke evenementen. Echt een reden om te gaan, ook al was ik niet specifiek naar iets ‘op zoek’. De ervaringen die je deelt zijn niet of nauwelijks concurrentiegevoelig dus waarom zou je niet vragen aan een concurrent welk praktijk management systeem zij gebruiken of met welke systeembeheerder zij werken (en hoe hen dat bevalt!)? Bedenk dat alle kantoren worstelen met hun bedrijfsprocessen, KEI en het compliant worden met de AVG. En ook andere vragen die bij jou op kantoor leven zijn vast niet uniek (sorry!). Dus grijp die kans, je bent er nu toch. 

Laatste tip: zorg voor een back up plan

Maar wat nou als je niet kan op 5 juni a.s.? Volg Marjan en mij dan op de sociale media of onze site of maak alvast een afspraak voor daarna! Wij zullen die dag volop aantekeningen maken om een verslag te kunnen schrijven van al onze bevindingen na afloop. En we komen die bevindingen graag – geheel vrijblijvend – één op één toelichten in ruil voor een kop koffie. Dan ben je er toch een beetje bij geweest en hebben wij onze koffieshot veilig gesteld voor die dag! Dat is wat ik noem een ‘win-win-situatie’.

Dus bel of mail ons gerust!

Groetjes
Eva


PS: op 11 en 12 september vindt ELTACon 2018 plaats, een evenement dat georganiseerd wordt door de European Legal Tech Association. En dit keer is het in Nederland. Misschien interessant om te bezoeken als je je bevindingen van volgende week wil matchen of vergelijken met wat er internationaal gebeurt.
Voor meer info: http://legal-tech-association.eu/conference

 

 

 

 

 

System.FormatException: String "1149" is not a valid udi.
   at Umbraco.Core.Udi.ParseInternal(String s, Boolean tryParse, Boolean knownTypes, Udi& udi)
   at Umbraco.Core.Udi.Parse(String s)
   at System.Linq.Enumerable.WhereSelectArrayIterator`2.MoveNext()
   at System.Linq.Buffer`1..ctor(IEnumerable`1 source)
   at System.Linq.Enumerable.ToArray[TSource](IEnumerable`1 source)
   at Umbraco.Core.Models.PublishedContent.PublishedPropertyType.ConvertSourceToInter(IPublishedElement owner, Object source, Boolean preview)
   at System.Lazy`1.CreateValue()
   at System.Lazy`1.LazyInitValue()
   at Our.Umbraco.DocTypeGridEditor.Models.DetachedPublishedProperty.<.ctor>b__7_1()
   at System.Lazy`1.CreateValue()
   at System.Lazy`1.LazyInitValue()
   at Our.Umbraco.DocTypeGridEditor.Models.DetachedPublishedProperty.GetValue(String culture, String segment)
   at Umbraco.Web.PublishedPropertyExtension.Value[T](IPublishedProperty property, String culture, String segment, Fallback fallback, T defaultValue)
   at Umbraco.Web.PublishedElementExtensions.Value[T](IPublishedElement content, String alias, String culture, String segment, Fallback fallback, T defaultValue)
   at Lime.Core.Models.RoundImagePicker.get_RoundImage()
   at ASP._Page_Views_Partials_DTGE_grid_roundImagePicker_cshtml.Execute() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\DTGE\grid_roundImagePicker.cshtml:line 4
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at Our.Umbraco.DocTypeGridEditor.Web.Extensions.HtmlHelperExtensions.RenderDocTypeGridEditorItem(HtmlHelper helper, IPublishedElement content, String editorAlias, String viewPath, String previewViewPath, Boolean isPreview)
   at ASP._Page_app_plugins_doctypegrideditor_render_DocTypeGridEditor_cshtml.Execute() in C:\home\site\wwwroot\app_plugins\doctypegrideditor\render\DocTypeGridEditor.cshtml:line 28
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 20

Eva Peeters

Eva is een procesbegeleider met een opmerkelijke affiniteit met IT en innovatie. Eva staat kantoren bij, neemt de leiding waar nodig of zorgt juist geruisloos op de achtergrond voor acceptatie van veranderingen binnen uw kantoor. Eva zorgt dat veranderingen, groot en klein, met rust en focus doorgevoerd worden.

Lees hier meer over Eva