Passie: hartstocht of lijdensweg?

Het is bijna Pasen. Het feest dat we vieren met lekkere brunches, eieren en veel chocola. Het feest dat oorspronkelijk hoort bij het lijdensverhaal uit de Bijbel. Het lijdensverhaal dat dankzij The Passion nu bij een groter publiek bekend is dan pakweg 10 jaar geleden, toen alleen nog de Mattheüs Passion van Bach gespeeld werd in de aanloop naar Pasen.

Gek woord eigenlijk, passie. Als je mij had gevraagd wat passie betekent denk ik in eerste instantie eerder aan ‘hartstocht’ dan aan de lijdensweg van Jezus. Toch staat die lijdensweg als eerste betekenis genoemd in de Van Dale.

En eigenlijk is het ook wel toepasselijk. Want waar het begeleiden van IT-projecten bij advocatenkantoren voor Marjan en mij echt een passie is, ervaren veel advocatenkantoren een dergelijk project als een lijdensweg. Een lijdensweg waar kantoren zich soms verraden voelen door te hooggespannen verwachtingen, terwijl anderen hun handen wassen in onschuld en waar gebruikers aan het einde soms het liefste hun pc aan het kruis zouden willen nagelen.

Maar zo hoeft het niet te zijn! Want hoewel geen enkel IT project zo soepeltjes zal verlopen als de gemiddelde paasbrunch, kan het echt wel anders. Dus zoek je naast paaseieren ook naar een goede IT oplossing voor jouw kantoor, dan komen we graag eens vrijblijvend langs. Om te vertellen hoe we je een lijdensweg kunnen besparen. En we beloven je een ding: we zijn daarbij eerlijk en transparant over wat je kan verwachten, zodat er tijdens het traject geen haan hoeft te kraaien 😉.

Vrolijk Pasen gewenst!